tiistai 28. elokuuta 2012

Ronda


Kun Smurffit on nähty, niin sitten reilun puolen tunnin ajomatka Rondaan. Vaikka etäisyyttä Aurinkorannikolta Rondaan on vain reilut 100 kilometriä, ei matka taitu "lentäen". San Pedrosta kun lähdetään kipuamaan ylös, kohti Rondaa, on näkymät hulppeat (takapeilistä). Palatessa kannattee pysähtyä levennysalueelle kuvaamaan, eikä tehdä niinkuin me: kuvattiin liikkuvasta autosta. Hyvän sään vallitessa voi nähdä jopa Gibraltarin.

Ronda on kuuluista sillasta ja härkätaistelusta. Härkätaistelun kerrotaan nimittäin alkaneen Rondassa. Kaupungissa sijaitsee maailma vanhin, 1785 rakennettu härkätaisteluareena, joka palvelee nyt museona.


El Tajo rotkon yli Puente Nuevo siltaa pitkin pääsee vanhaan kaupunkiin. Tämä nyt pystyssä oleva silta on rakennettu 1700 luvulla. Aikaisempia yrityksiä oli moni, mutta ne sortuivat. Vanhan kaupungin (La Ciudad) kapeilla mukulakivi kujilla pääsee aistimaa elämää, jota tässä maurien rakentamassa osassa on vietetty. Alue on pieni, mutta sieltä löytyy Bodega, museoita kirjailijoiden koteja jne. 





Ennenkuin vierailee Rondassa, kannattee lukea Ernest Hemmingwayn kirja : Kenelle kellot soivat. Kirja sijoittuu Rondaan.