tiistai 3. joulukuuta 2013

Kuntoilu voi olla nautittavaakin

Nyt kun alkoi löytymään enemmän vapaa-aikaa, niin olen hurahtanut salilla käyntiin. 

Ilahduin näin 1. adventin jälkeen, kuinka kuntosali (Glow)  oli panostanut jouluiseen ilmeeseen. Niin kauniita koristuksia oli joka puolella. Uima-altaalta en kehdannut otta kuvia, liekö olisivat antaneetkaan.

Huomenna pääsen testaamaan heidän personal trainerinsa. Tämä kaveri puhuu vain paikallista ja nyt ilta täytyy opiskella sanastoa: miten kerron, mitä liikkeitä en saa tehdä. Jalka kun on viellä viisi kuukautta oikaisussa liukastumisen ja leikkauksen jälkeen. Näin se kielitaito karttuu. Elikkä kielioppina on preteriti.












sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ulkoilu- ja ompelupäivä

Näin ensimmäisen adventin kunniaksi tartuin pitkästä aikaa ompelukoneeseen. Ensin kuitenkin ulkoilua kauniissa säässä. Ystäväni Arjan kanssa kävelimme läpi Puerto Banuksen sataman ja jatkoimme kohti San Pedroa. Siellä joimme hyvää vastapuristettua appelsiinimehua ja juotimme Cami koiran. Sen jälkeen kohti Campanaa, jossa pistäydyimme vuorotellen kirkossa kuuntelemassa jumalanpalvelusta. Matka taittui rattoisasti ja aikaa meni reilut pari tuntia. Vireystaso nousi kummasti, jonka seurauksena aloinkin kaivamaan kangasvarastoja.

 Kaapissa minulla on iso kasa erilaisia kankaita, joita olen ystävältäni Stinalta saanut. Hänellä kun on kangaskauppa ja sieltä saan sillointällöin vanhoja mallikappaleita.

Yhden verhot piti ensin ommella uuteen vuokra-asuntoon. Sen jälkeen alkoi ideointi koristetyynyistä.
Sainkin aikaiseksi kaksi sarjaa (ja saavutuksesta olen oikein iloinen). Luomiskausi kun on ollut kadoksissa pitkään.

 Toisen sarjan mies pyysi kuitenkin jättämään kotiin, mutta toinen sarja lähtee vuokra-asunnon somisteeksi. Jospa viellä saisin tehtyä lisää, jos sopia kankaita vain löytyy.

Jospa ensi viikolla saisin tehtyä vähän joulua kotiin. Harjoittelin jo saaristolaisleivällä ja muffinsseilla.



Yhteen tyynyyn ideoin vähän röyhelöö, kun kangasta jäi tähteeksi


Ja toinen sarja samalla muotilla


Ja röyhelöö



keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ihania BALMUIR:n pyyhkeitä !

Sain lahjaksi vierailtamme Outilta ja Antilta Balmuir:n pyyhkeitä. Ne ovat sellaisia ohuita puuvillaisia, joista tulee mieleen lapsuuden vohvelikangas. Siis sitä, joista jokaisen piti tehdä se pyyheliina ala-asteella. 

Tilasin nyt niitä lisää: 6 harmaata ja 6 valkoista. Elikkä meidän huushollin pyyhkeet lähti kierrätykseen. 

Näissä Balmuir:n pyyhkeissä on se iloinen asia, että imevät hyvin suihkun jälkeen iholta kosteuden pois, mutta pyyhkeet myös kuivuvat nopeasti.

Tässä nyt on taka-ajatuksena vuodenvaihteen loma, jota vietämme purjehduksen merkeissä. Nämä pyyhkeet eivät paina paljoakaan matkatavaroissa ja kuivuvat näppärästi veneen kannella. 

Espanjassa ei tosin taida olla viellä edustusta, mutta tämän yrityksen tarina muuten vie …. yllätys yllätys kännyköihin !

Muuten, posti toimii Espanjassa mainiosti. Torstaina lähti paketti Helsingistä. Tänään keskiviikkona postipoika soitti, että olisi kymmenen minuutin päästä tuomassa pakettia Suomesta. Jos Kusti polkee Suomessa, niin Jose polkee täällä Espanjassa.


Meille valitsin harmaan ja valkoisen. 

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sveitsiläiset käyvät äänestämään

Suomessa on kohua herättänyt yritysjohtajien ja ylimpien viranhaltijoiden (KEVA:n johtajahan on viranhaltija) muhkeat erorahat ja palkat. Kohtuullisuudesta on keskusteltu paljon ja aiheettakin.

Sveitsissä äänestetään tänään lakialoitteesta, (ns. 1:12 laista), jonka perusteella firman pomo voisi maksimissaan saada 12 kuukauden    -siis vuoden-   palkan suhteessa yrityksen pienituloisimpaan.

Pelätään, jos lakialoite menee läpi, että yritykset potkii pois firman pienituloisimmat työntekijät  jotta pomolle saadaan palkankorotus. Saas nähdä kuin käy.

Toisaalta, Sveitsin LIDL mainostaa palkkaavansa lisää kassoja. Palkkakaan ei ole hassumpi, 4 000 Sveitsin frangia (noin 3 250,- euroa). Paljonkohan Suomessa LIDL:n kassat ansaitsevat  ? Puhumattakaan Espanjasa.



torstai 21. marraskuuta 2013

Rompetorilla

En taaskaan voinut välttää kiusausta vierailla Brockli myymälässä. Olen aiemminkin niistä postannut, elikkä ovat tavallaan yksityisiä kierrätyskeskuksia Sveitsissä. Tavarasta eroon pääseminen on Sveitsissä tehty kalliiksi ja tähän markkinarakoon on Brockli myymälät iskeneet.

Elikkä homma toimii näin: jos haluat päästä eroon huonekaluista, niin vaihtoehtoina on kaatopaikka (tosi kallista), FB sivujen kautta lahjoitus pientä korvausta vastaan tai soitto Brockli myymälään. He noutavat ja voivat jotain maksaakin. 

Myymälässä on sitten kaikkea Ikeasta antiikkiin. Olen ostanut sieltä Ikean laatikostoja ja paljon vanhaakin. 



Tätä värttinää vai mikähän tää onkaan, teki mieli ostaa. Kävellen oli kuitenkin hankalaa kiikuttaa kotiin. 



En kuitenkaan lähtenyt tyhjin käsin. Ostin tuollaisen vanhan kahvimyllyn ( hintaa tuli noin 15 euroa) ja sitten tuollaisen väävispuiden puolan tai sukkulan (3,5 euroa). Minä enkä myyjäkään tienneet, miksi siinä on noita karvoja.
Jos joku teistä tietää, niin kertokaa minullekin.
Nämä menevät minulla kuitenkin koristeeksi Espanjaan.  



Mitähän noi numerot tuossa puolassa tarkoittanee ? 



tiistai 19. marraskuuta 2013

Lämpöä kylmyyteen

Aurinkorannikollakin moni on viime päivinä hytissyt sisälläkin. Espanjalaisissa asunnoissa kun ei ole päivänselvää lämmitys asunnoissa. Rautakaupoissa onkin käynyt kova kuhina erilaisten lämmityslaitteiden opastuksessa. On kaasulla ja etanollilla toimivaa. Löyty sähköisiä pattereita ja säteilijöitä.

Jos asunnossa on takka, niin tällaiset briketit ovat siisti ratkaisu. Ei räiski, kuten puu. Paloaikaa on noin neljä tuntia. Itsellä näitä on ollut tuttavan lahjoittamana muutaman vuoden varastossa ja nyt päätin kokeille toimivuuden. Siististi palaa eikä tule savuakaan.





sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Flumserberg - aurinkoa etsimässä

Lauantaina iltasella saavuimme aurinkoisesta Malagasta synkkään Zurichiin. Sunnuntaiaamu valkeni yhtä synkkänä. Niinpä päätimme lähteä etsimään aurinkoa.

Synkkä sunnuntaiaamu Wolleraussa

Laitoin lenkkarit jalkaan (joka oli huono valinta) ja ajelimme kolme varttia kohti vuoria. 
Noin tuhannen metrin korkeudessa ajelimme pilviverhon läpi.








1 000 metrin pilviverho. Viitteitä myös lumesta - voi ja minä lenkkarit jalassa.










Kun pääsimme 1 400 metriin, saavutimme auringon. 


Flumserberg on kiva laskettelukeskus talvisin, johon pääsee helposti myös hyppäämällä junaan. Ota skimpat olalle ja hyppää junaan, vaikka Zurichistä. Alhaalta kylästä lähtee kabiini (köysirata) suoraan ylös laskettelukeskukseen. Matkalla voit ihailla upeita maisemia.  

Kesäisin patikoidaan. Ja nyt marraskuussa - niin kävellään huoltoteitä pitkin.

Kylässa on kiva karavaanareiden yhdyskunta. Näin ulkopuoliselta näytti, että asuntovaunua on laajennettu lisärakennuksilla. Liekkö siellä peseytymistilat.


















Urheesti lähdimme kävelemään huoltotietä pitkin. Tarvoimme lumista tietä pitkin aina 1 650 metrin korkeuteen. Maisemat olivat jylhät. 


Reilun kahden tunnin kävelyn aikana saimme runsaasti lisää punasoluja ja punaiset posket. Ensi kerralla varustaudun enemmän professionaalisemmin : kunnon vaelluskengät ja sauvat mukaan.

Nätti kiviaita

Pilviverhoa

Kivasti on puut pinottu talveksi

Järvi määränpäässä


Alhaalla kylässä ei ollut tietoakaan lumesta



torstai 14. marraskuuta 2013

Ihania öljyjä, balsamicoa, viinejä ja likööreitä Fuengirolassa

Olen monasti kävellyt Fugen keskustassa pienen putiikin ohi, jossa olen sivusilmällä huomannut olevan pieniä tynnyreitä. Nyt sitten otin reippaasti miestäni kädestä kiinni ja vedin häne putiikkiin sisälle. 

Kyseessä on pienen pieni putiikki, jossa myydään herkkuja asiakkaan valitsemiin pulloihin suoraan.

Ensin tietysti maisteltiin, mikä olisi sopiva yhdistelmä öljylle ja balsamicolle. Sen jälkeen kun sopiva on löydetty, valitaan pullo.  

Myymälässä myytiin myös liköörejä ja viinejä suoraan pulloon. Jos valitsemasi tuote miellyttä ja pullo tyhjenee, niin voit sen kanssa mennä ostamaan uudelleen samaan pulloon samaa tavaraa (ei saa pestä). 

Tässä hyvä puoti käydä ostamassa maittavia joululahjoja. Ja kauppa on siis VOM FASS Fuengirola (calle Marbella 6) 



Tässä öjy- ja balsamico tynnyreitä joissa riittää maistamista

Jos et itse jaksa maistella, niin myymälä on valmiiksi pussittanut hyviä valintoja

Näistä taas voit maistella viinejä



JA TÄSSÄ OMA VALINTANI. VADELMA BALSAMICOA, PÄHKINÄÖLJYÄ, HUNAJA BALSAMICOA JA APPELSIINIÖLJYÄ