tiistai 25. kesäkuuta 2013

Vierailu Bustorp Gård:ssa

Ajelimme Ruotsin läpi ja teimme pienen mutkan matkaamme ja päätimme piipahtaa pikavisiitillä Bustorps Gård:ssa . Vanha tila huokui historiaa. Päärakennus oli rakennettu jo 1800-luvulla. Ruokasalin katto oli tehty uudelleen ja siihen oli maalattu alkuperäinen boordi. Anna kertoi, että maalari oli ollut maalatessaan erittäin juovuksissa, mutta työn jäljessä sitä ei kyllä huomannut. Nykyinen sympaattinen isäntäpari (Anna ja Marcus) ovat pieteetillä laittaneet päärakennuksen arvoiseensa kuntoon. 

Olemme tutustuneet Callenbring:n perheeseen Espanjassa. Tai mieheni ja tyttöni tutustui Marcukseen golfkentällä, ja siitä ystävyytemme on syntynyt. Perheen elämäntapa on ekologinen, jonka he ottavat
kaikessa huomioon. Tilalla on paljon erilaisia eläimiä, joihin matkailijatkin pääsevät tutustumaan. Mikäli haluaa majoittua yöksi, niin vanha navetta on kunnostettu nukkumapaikoiksi.

Erityisen upea oli uusi egologinen talo, joka toimii pitkälti aurinkokennojen tuottaman lämmityksen kautta. Talo oli sellainen, johon voisin muuttaa heti asumaan. Alla vähän kuvia uudesta talosta. Vanhassa talossa kameramme osui vain ihaniin koiriin, joista yksi kuva alla.  

PS. jos golf-kärpänen iskee, niin lähellä on upea kenttä, jossa Marcuksen kanssa pääsee pelaamaan. Ei kannate haastaa Marcusta kuitenkaan kilpasille.


Yksi perheen silmäteristä, tyttöjen lisäksi.



Kattolamppu oli tehty hauskasti vanhasta pikkupossujen lämpölampusta :)


Mattoina toimii tilan Australian lampaiden taljat.




Oman kylän tekstiilisuunnittelijan kädenjälki näkyi monissa sisustuselementeissä



Kylpyhuoneen suihkuseinän lasi muistutti lappilaisen Aletta Ranttilan töitä.