sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lämmintä sunnuntaita !

Elokuun alku on superkiireistä aikaa Espanjassa. Eurooppalaiset lomailevat elokuun ja meitä suomalaisia yrittäjiä työllistää, kun talvivarpuset saapuvat paikalle. Fuengirolassa oleva suomalainen koulu starttaa elokuun puolessa välissä ja perheet saapuvat vähän ennen koulun alkua paikalle.

Siispä pääsin viettämään ensimmäistä vapaapäivää elokuussa. Mieheni tuli viime yönnä ja tänään olimme turisteja, ja kävelimme Puerto Banuksen rantaan. Marbellan länsipuolella sijaitseva huvivenesatama on suosittu turistikohde. Voihan siellä bongata maailman julkkiksia. Viikolla paikalla on kaunis Naomi Cambell. Itse olen törmännyt useamman kerran Flavio Briatoreen.

Nyt oli hiljaisempaa, vain yksi lippispäinen mutten yhdistänyt, kuka hän oli. Ihailimme kuitenkin leikkikaluja, joita oli rantaan parkkeerattu. Erityisesti vanha entisöity Porche hiveli silmää. Laiturille veneiden eteen oli ajettu niin Bentleytä. 

Jos käytte Banuksessa, niin testatkaa Picasso pitzzeria. Itse en ko. pizzoista erityisemmin pidä, mutta aina paikka on täynnä. Paljon myyvät pizzoja. Päivämyynnin kerrotaan olevan noin 50 000 euroa. 

Joku oli parkkeerannut "Busterinsakin" satamaan 


Kaunis, kaunis Porche
Keltainen tipu


maanantai 5. elokuuta 2013

Kuumat paikat

Elokuussa Espanjan rannikolla ollaan sydän syrjällään tulipalojen vuoksi. 

Parina viime vuotena tulipalot ovat levinneet holtittoman tulenkäytön vuoksi, ja ajaneet asukkaita evakkoon useammaksi päiväksi. Moni villakin paloi maantasall. 

Myös tupakantumppi on ollut hyvä sytyke kuivassa maassa.

Ihmeellinen tapa harrastaa byrotekniikkaa näyttää olevan roskien poltto
aamuisin. Polttajat luulevat, että saavat sen tehdä rauhassa, kun kansa nukkuu.
Onneksi on valppaita kansalaisia ja soittavat Guardialla (062) tai yleiseen hätänumeroon 112.

Nytkin tulevalla viikolla lämpöasteiden odotetaan hipovan kohti 40 astetta. Samalla kun ilman kosteus 
on alhainen ja mahdollisesti saadaan vielä tuulta purjeisiin, niin lopputulos voi olla tuhoisaa.

Pidetään sormet ristissä  -  Keep fingers cross !