sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Vuoristossa voi aistia Andalusialaista elämää

Pääsin espanjalaisten ystävien vieraaksi vuoristoon, lähelle Sevillaa.

Matkaan lähdimme perjantaina siestan aikaan. Vaikka kilometrejä Puerto Banuksesta tuli vain 125 kilometriä, niin aikaa se vei reilut pari tuntia.

Viikonlopun aikana miehet metsästivät villisikoja ja lintuja. Villisikajahtiin en lähtenyt, mutta sunnuntain lintumetsälle menin. Oli niin kaunis päivä viettää syntymäpäivää vuoristossa.

Paikka on vuoristossa, lähellä Coripen kylää. La Dehesa de Laguna pieni yksityinen hotelli ja sinne on koiratkin tervetulleita. 

Päätalossa on neljä isoa makuuhuonetta ( noin 45m2) ja yläkerrassa neljä pienempää lisää. Tilalla voit ratsastaa, pyöräillä, metsästää, ajella pienillä kirppuautoilla tai vain kävellä ja nauttia luonnosta. 

Paikka sopii erinomaisesti esim. pienelle porukalle viikonlopuksi rentoutumiseen. Päätalon päädyssä on vanhassa konehuoneessa iso takkahuone. Pihalla on nuotiopaikka illaksi. Myös uima-allas ja grillipaikka löytyy. 

Etukäteen voit antaa toivomusket ruoasta. Voin vakuuttaa, että nälkään tässä paikassa ei kuole ! Tuli syötyä ihan liikaa. 










































Las Cuevas de Nerja - Nerjan tippukiviluolat

Nerjan tippukiviluolat on paikka, jossa on aina pitänyt käydä. Nyt joulun aikaan oli kiva päiväretki perheen kanssa.

Tässä aluksi ajo-ohjeita. Nimestä huolimatta, luolat eivät sijaitse Nerja:ssa, vaan vähän ylempänä Maro:ssa. Kun ajat autolla A7 tietä pitkin, niin älä nouse rampista ylös Nerjaan, vaan aja viellä pari kilometriä eteenpäin. Tunnelin jälkeen tulee opasteet: Cueva de Nerja. Toki, jos satut nousemaan rampista ylös, niin tulet liikenneympyrään, joka ohjaa sinut takaisin A7 tielle.

Kun saavut luolille, niin mene ensimmäiseksi ostamaan lippu luoliin. Saat ajan, jolloin pääset sisään. Jos teitä on isompi porukka, niin ostakaa kerralla liput, jotta olette samassa ryhmässä. Lipun hinta on 10 euroa ja eläkeläisille ainakin oli alennusta. Lähtöaikaa odotellessa, voitta käydä kahvilla viereisessä raviontolaa. Meillä oli laskussa pari bocadilloa ja viisi kahvia. Lasku jäi hiukan alla 10 euroa.

Kun lähtöaika koittaa, niin ole noin viisi minuuttia aikaisemmin portilla. Lippusi luetaan ja pääset odotushalliin. Mennessä voit valokuvauttaa itseisi ja voit ostaa kuvan tullessasi ulos luolasta.

Saat myös laitteen, jolla voit kuunnella matkalla kertomuksia luolasta, sitä mukaa kun kuljet eteenpäin. 
Kun koko väki on kasassa, niin opas lähtee viemään luolaan. Luolassa mennään kapeita portaita pitkin, joten ei sovi ihan lapsille eikä liikuntarajoitteisille.

Yleisölle on auki vain keskimmäinen osa luolasa, koska muu osa on viellä tutkimuksen alla.

Luola on Maailman perintökohde. Mielenkiintoiseksi sen tekee, että se löydettiin vasta 1959 vuonna, kun paikalliset pojan 
koltiaiset olivat pyydystämässä lepakkoja. Ihmettelivät, miten lepakot tulee maan alta ja siitä sitten tutkimus alkoi.
Mutta paikan päällä kuulet enemmän historiaa. Suosittelen käymään. Jos et omaa omaa autoa, niin monet matkanjärjestäjät tekevät päivämatkoja. Jos taas mene omalla autolla, niin luolien jälkeen aja alas Nerjan kylään lounaalle. 

Kuvat ovat hieman pimeitä, koska salaman käyttö luolassa on kielletty, mutta paikan päällä näet kaiken ihmeellisyyden !