sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Freshiä ruokaa

Svetisin Wolleraussa pienessä kylässä on ihana lähikauppa. Ei kuulu mihinkään ketjuun, mutta kaupassa on tarjolla paljon paikallisten yritysten tuotteita. Minua erityisesti viehättää hevitiski. Salaattia eri sekoituksilla voi ottaa juuri sen verran kun tarttee. Juustotarjonta vaihtelee päivittäin ja tiskiltä aina tarjoavat paikallisten tuotteita.







Erilaisia valmiita salaattisekoituksia valmiina kerättäväksi. Maku on niin eriainen, kuin pussissa ostetuissa.




Marimekon servetitkin olivat löytäneet perille 



keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Maataloustuotteiden hinnat kohdillaan

Piipahdin Zurich:ssä kaupassa, kun satuin auton jättämään Globus kaupan alakertaan parkkiin. Takaisin tullessa tein täydennystä jääkaappiin. Kauppa oli kyllä oikein ihana lukuisine palvelutiskeineen. Kivat oli alkoholiosastotkin. Shampanjalle oli varattu oma loossi. Hinnat tuntui olevan kohdallaa. Saakohan alkutuottajat kuinka paljon näistä hinnoista ? 

Tälläkin kertaa jäi shampanjat ostamatta. 

Domppa oli hiukan päälle 2 000 paikallista

Sitten päästiin jo lähemmäs 3 000 paikallista

Tämä lähes kolmen tonnin pullo


lauantai 18. tammikuuta 2014

Hurijastelluu

Aamulla kun starttasin taas baanalle ja töihin, oli tuossa kotimme läheinen liikenneympyrä saanut vähän uutta arkkitehtuuria.

Siinä oli yöllä joku vetänyt liikenneympyrän suoraksi ja possauttanut viereisen taloyhtiön muuriin. Aamusella taloyhtiön puutarhuri oli hyvin, hyvin vihainen, kun pihan puolella oli puut mäsänä ja muurikin piti alkaa uudestaan tekemään. 
Kiirettä piettää muillakin, kuin minulla. 

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

HOTELLILOTTOA !

Olimme vuodenvaihteen lomalla ja ystäväni kehoituksesta päätimme "pelata" hotellilottoa.

Hotwire on palvelu, jossa voi varata hotellin rajatulta alueelta. Palvelussa voit siis määrittää tähti-reittauksen ja alueen. Kun olet maksanut, saat tietää mistä hotellista varaus on. Maksimi pituus on neljä vuorokautta. Osa rajoittaa jatkamisen vain yhteen vuorokauteen. Tämän yöpymisen hinta oli 120 euroa (kahden hengen huone).

Ensimmäisen yön varasimme Worth Lauderdale:sta. Kriteerinä oli neljän tähden hotelli ja läheltä rantaa. Arpa osui Il Lucano hotelliin, josta saimme parvekkeellisen ylimmän kerroksen huoneen. Hotelli sijaitsi kanavan rannassa ja aamiaisella oli mukava seurailla laivaliikennettä kanavassa. Todellakin laiva, sillä ihan pieniä eivät paikallisten veneet olleet. Hotellissa oli italialainen ravintola, joka tuntui olevan todella suosittu. Koska meillä ei ollut varauta, niin jouduimme syömään illallista hotellin aulassa.








Seuraaviksi öiksi päätimme lähteä lähemmäs Miamia, joka osoittautui virheeksi. Varasimme suoraan kolmeksi yöksi edelleen neljän tähden hotellista lähdeltä Hollywoodin rantaa. Tällä kertaa saimme huoneen Crowne Plaza Hollywood Beach hotellista. Koska oli joulun ja uudenvuoden välinen aika, hotelli oli täyteen buukattu. Huoneemme oli ensimmäisessä asuinkerroksessa ja alla oli hotellin pesula ja parin huoneen päässä kuntosali, joka oli auki 24/7. Huoneemme oli parhaat päivänsä nähnyt ja tehty invahuoneeksi. Niinpä kylpyhuonekin muistutti enemmän sairaalan pesuhuonetta, kuin neljän tähden hotellihuoneen kylppäriä. Hyvänä puolena oli allasalue kanavan rannassa. Tässä hotellissa yö maksoi 140 euroa (kolmen hengen huone).

Valitimme asiasta aktiivisesti ja sen seurauksena saimme hyvityksenä aamiaiskuponkeja. Hotwireen teimme myös reklamaation, koska hotelli olisi suostunut varauksen peruutukseen. Palveluntuottaja ei kuitenkaan suostunut. Niipä kärvistelimme hotellissa ja tulimme siihen tulokseen, että jatkossa varaamme vain yhdeksi yöksi kerrallaan ja sitten jatkamme, jos osoittautuu hyväksi.

Turisteina otettiin aurinkoa, satoi tai paistoi





Kotimatkalta purjehtimasta jäimme jälleen kolmeksi yöksi Miamin alueelle. Nyt pelasimme lottoa varaten huoneen Palm Beach:ltä. Edellisestä kerrasta viisastuneena varasimme vain yhdeksi yöksi. Ajattelimme, että sesonkiaika on ohi ja saamme todennäköisesti jatkettua, jos hotelli osoittautuu kunnolliseksi. Nyt arpa osui Omphoy hotelliin. Hotellin sijainti oli aivan meren rannassa, josta tosin ei ollut mitään iloa. Sää Floridassa oli tosi kylmä koko oleskeluaikamme ja huoneessa täytyi olla lämmitys. Tämän hotellin hinta oli 130 euroa (komen hengen huone) yksi yö. Ensimmäisenä aamuna kysyimme respassa, josko voisimme jatkaa ja mikä olisi hinta. Heidän hintansa oli 280 USD:tä. Hotwire palvelussa jatkaminen maksoi 160 USD:tä, joten jatkoimme sitä kautta. Kolmannen yön jatkaminen ei sitten enää onnistunutkaan, joten kysyimme jälleen respasta hintaa. Nyt jatkoivat hintaan 169 USD:tä (kysyivät ensin nettin kautta maksamme hinnan).

Tämä hotelli oli mukava, mutta sisustus oli todella tummaa. Sisällä ei tiennyt, oliko ulkona aurinkoista vai ei. Hotellin Spa näytti olevan paikallisten rouvien suosiossa. He nimittäin tulivat aamulla ensin nauttimaan Spaan hoidoista ja sen jälkeen lounaalle. Kun lounas oli saatu päätettyä, tyhjennettiin pöytä ja alettiin pelaamaan korttia. Itse käytimme vain kuntosalia ja saunaa. Hotellissa oli panostettu paljon erilaisiin patsaisiin. Biljardipöytä ja jääkiekkopeli näytti olevan nuorison kovassa käytössä. Koska Floridassa oli vuosikymmenin kylmintä, oli lämmitettyyn ulkoaltaaseen mukava pujahtaa ennen saunaa.

Sisääntuloaulan vastaanottaja

Allasalue









Ostoksilla Miamissa

Olimme perheen kanssa matkalla pitkästä aikaa. Miamissa vietettiin muutama päivä mennen tullen, jossa tyttöni kanssa päästiin toteuttaan jokaisen naisen unelmaa: shoppailupäivää. 

Vietimme pari päivää Sawgrass Mills ostoskeskuksessa, jossa oli etenkin heti joulun jälkeen aika moni muukin ostoksilla. Paikalliset palauttivat joululahjoja ja ottivat vastaan lahjakortin. Alennusmyynnit kun starttasi heti joulun jälkeen, niin lahjarahalla sai paljon enemmän ja halvemmalla. 

Vaikka alue on todella laaja, parkkipaikat olivat aamusta alkaen aivan täynnä. Auton joutuikin jättämään todella kauas.

Mustikkamäen sekä Pitsi ja Pipari blogin innokkaana lukijana omakin sisustuskärpänen heräsi lomatunnelmissa henkiin. Tiskiharja on jäänyt mieleen ja nyt sitten ostin sellaisen itsellekin. Myös kiva servetinteline tarttui mukaan (ja paljon muutakin). Servettitelineessä on kiva idea, jossa saa vanhat aterimet käyttöön. Miehen valinta oli sitruunasuihkutin (vai mikähän tuon nimi on). Tänään kokeilin ja hyvin toimi. Tytkätään vaan sitruunaan tai limeen kiinni ja suihkutellaan suoraan tuoretta mehua. Mukana oli kaksi erikokoista suutinta: toinen limeen ja toinen sitruunaan.

Iberia ilmoitti taannoin aloittavansa suorat lennot Malagasta Miamiin 05/2014. Täytyy ottaa tarkkailuun, josko tulisi avajaistarjouksena edullisia lentoja. Tyhjällä matkalaukulla viikonloppuostoksille. Nyt laukut täyttyi sen verran hyvin, että täytyi ostaa yksi laukku lisää paluulennolle.