torstai 27. joulukuuta 2012

Feliz Navidad 2012

Joulua vietimme perin suomalaisittain. Kinkku paistettiin ja laatikot tehtiin. Myös piparit ja tortut leivottiin. Tosin tänä vuonna aikaa jäi valmisteluihin vain yksi päivä. Mutta se riitti :) Aurinkorannikolla toimiva La Leona kauppa auttaa monia suomalaisia siirappien, valmiiden taikinoiden, piimien yms. hankinnassa. Itse piipahden Marbellan La Leona kaupassa. Piimän menekki on niin taattua, että se pitää varata aina etukäteen. Lantut ja tillit ostan Fuengirolan junakadulla olevasta pienestä vihanneskaupasta.

Aaton pöydän kattaminen on perinteisesti tyttöni tehtävä. Samoin joulukuusen koristelu. Itämaan tietäjät laitan kuitenkin jo aikaisemmin viikolla kiipeämään kohti kattoa. 






Aattona ehdin tehdä pieniä joulukoristeluja hyasinttien ympärille. Tosin menin puutarhalle niin myöhään, etteivät hyasintit ehtineet aueta. Toista vuotta minulla möllöttää ystäväni tekemä tonttu, joka on niin ilmeikäs. 





Vieraamme tulevatkin hyvissä ajoin ennen auringon laskua. Nyt ensimmäistä kertaa mukana oli myös pienoinen Zorro koira. Alkuruokana maistelemme erilaisia sillejä ja lohta. Pääruokana sitten ne perinteiset laatikot ja kinkku. Tänä vuonna tein ystäväni Tiinan ohjeella muntatotia, joka olikin oikein kiva väliruoka. 

Aaton ohjelmaan kuuluu meillä myös Jouluevankeliumin lukeminen, jonka päälle laulaa luikautamme Enkeli taivaan. Myös radiossa meillä soi taustalla ulkosuomalaisille tarkoitettu Jouluaaton ilmasilta.

Eli hyvin perinteinen tämä meidän joulu taas oli. Sitten odotamme 5.1. Itämaan tietäjien kulkuetta, jotka tuovat espanjalaisille lapsille lahjat. Tänä vuonna menemme katsomaan tietäjiä Marbellan kaupunkiin.

Saas nähdä, missä vietämme joulua 2013. Se on viellä vähän auki :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!