lauantai 5. tammikuuta 2013

Kokemuksia Espanjan asuntomarkkinoista

Olen käynyt viime kuukausina katsomassa useita ns. pankeille palautuneita asuntoja. Nyt luulen tehneeni  kyllä pohjat - kun kyseessä on asunnon kunto. 

Kävin nimittäin tsekkaamassa ensitiedon perusteella mielenkiintoisen kohteen. Kyseessä oli yhden makkarin asunto suht´ koht uudessa talossa ja hintakin oli pyynnön mukaan pankilla vain 63 000,- euroa.

Innostuneena lähdin katsomaan kohdetta. Minua kyllä etukäteen varoiteltiin mitä tuleman pitää, mutta aattelin sen olevan vain pankin ylireagointia varoittelun suhteen. 

Jo ennen ovelle pääsyä kulmakarvani alkoivat nousemaan. Ulko-ovi oli vaihdettu sellaiseen tee-se-itse oveen. Sisään päästyä ihmetykseni vain kasvoi. Seuraavassa lyhyt kuvaus asunnosta. Kuvia en kehdannut edes ottaa :)

           Asunnosta oli kaikki ovet ja ikkunat viety mennessään. Samoin koko keittiö ja kylppärin kalusteet bidee ja wc-pönttö mukaanluettuna. Myös kaikki sähköjohdot oli revitty pois seinistä, myös sähkökaappi. 

Asukkaat olivat olleet muutenkin kekseliäitä ja poranneet makkarin seinään reiän, jota pitkin he olivat vetäneet asuuntoonsa taloyhtiön sähkön. Sisusta oli muutenkin vähän moukaroitu. Asukkaat olivat siis asunneet pitkään ns. kaikki maksamatta. Sähköjä kun eivät olleet maksaneet, niin sähköt oli katkaistu. Mutta eihän se ollut haitannut heitä.

Itseäni ei enää tällainen asunto viehättänyt, koska siihen ei olisi pelkkä pintaremontti riittänyt. Hintakin olisi noussut kaikkien töiden jälkeen samoihin, mitä ns. ei - konflikti - asukkaiden jäljeltä olevista asunnoista pyydetään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!