sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Jokohan kriisi päästää Espanjan pinteestänsä ?

Olen saanut vihdoin luvan kuntoiluun ns. jalkojen päällä. Näin sunnuntaisin kävelen Puerto Banuksesta Marbellaan ja takaisin. Se on kiva reitti meren rantaa myötäillen.

Tänään kiinnitin huomiota rantareitin vilkkauteen. Paljon oli kuntoilijoita ja turisteja jo ennen kymmentä liikkeellä. Katseeni kiinnittyi pariin nostokurkeen ja aloinkin pohtimaan, joko tämä Espanjan kriisi alkaisi helpottaa. Aiemmin viikolla huomasin, että ruokakauppamme lähelle rakenteilla oleva 24 asunnon rivitalokohde oli täysin myyty.

Viimeisin Sur- lehti raportoi, että Marbellan alueella asuntokaupat olivat kasvaneet reilut 23% vuodesta 2012 vuoteen 2013. Viime vuonna Marbellassa tehtiin 3 115 asuntokauppaa, kun ennen kriisin alkua vuonna 2007 asuntokauppaja päätettiin         3 568 kappaletta. Suurimpanan ryhmänä ostoksilla on britit. Seuraavana tulee skandinaavit ja venäläiset. 

Koko Malagan provincissa kauppojen määrä laski vuodesta 2012 vuoteen 2013. Muistettavaa on, että 2012 Espanjan valtio tuki asuntokauppaa verohelpotusten muodossa. 

Oma havaintoni liikenteestä ja ihmisten kasvavasta määrästä "turuilla ja toreilla" antavat uskoa paremmasta tulevaisuudesta espanajalaisille. Täällä Aurinkorannikolla turismi ja rakentaminen ovat niitä, jotka tuovat leivän espanjalaisten pöytään.


Mitähän tästä syntyy ?

Pari nostokurkea oli tullut maisemaan

Näitä kivoja kuntoilupisteitä löytyy parista kohdasta Banuksen ja Marbellan väliltä

1 kommentti:

Kiitos ajatuksestasi!