perjantai 27. kesäkuuta 2014

Asiakkaat - lomalaiset - ihmiset

Tämä työ loma-asuntovälittäjänä ( jonka Iltasanomat lanseerasi viime syksynä ) on usein yksinäistä puurtamista. Kellokorttia ei kannate leimata eikä muutenkaan katsoa työaikoihin. 

Parasta ja ihaninta tässä työssä on ihmiset - lomalaiset - asiakkaat, joita saan tavata. Pääosin olla mukana heidän mukavissa elämäntilanteissa. Joskus toki tulee ikävimpiäkin sattumuksia eteen, mutta
sellaista elämä on. 

Nyt sain pitkäaikaisilta asiakkailtani Metsäpellon Puodista aivan ihania tarjoiluastitoita. Vierailin heidän vanhassa myymälässä kesällä 2013, mutta nyt on paikka vaihtunut.

Voi kun ihan odotan  lomalaisia, jotta pääsen kattamaan pöytää ! 


tiistai 24. kesäkuuta 2014

Gastone - Helsinki

Gastone on vanha tuttu Korkeavuorenkadulta Helsingistä. Ravintola on tainnut olla jo reilut 10-vuotta samalla omistajalla. Tutun turvallista italialaista ruokaa. 

Itse olen kaivannut rehellistä sisäfilepihviä. Ystäväni suosituksesta valintani osui lihaan. Täytyy sanoa, että oli todella mahtava pihvi. 

Muu pöytäseurue söi kalaa ja vaikuttivat oikein tyytyväisiltä. Jälkiruokaa emme ottaneet.

Alkuruokana vähän rapua

Miehet ottivat alkuruoaksi erilaisia tapaksia

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Emo - ravintolavierailu Helsingissä

Lyhyellä Suomen vierailulla tapasin ystäviä illallisen merkeissä. 

Olo- ravintola oli muuttanut Kasarminkadulta jonnekin (en tiedä mihin) ja tilalle oli tullut EMO
Konsepti oli kiva: lista eri vaihtoehdoista ja niistä sai sitten valita. Jokainen annos maksoi 10 euroa.
Ravintola suositteli kuutta annosta, mutta minulle kyllä riitti viisi, joista yksi oli jälkiruoka.

Erikseen oli pihan puolella terassi ja viinibaari.

Palvelu ravintolassa on mukavan ystävällistä ja kivasti tarjoilijat puhuivat omaa murrettansa.

Tässä vähän kuvia annoksista. Eihän ne isoja oli, mutta mukavasti sai maistelle. Tosin tuli myös huomattua ravintolassa käynnin hintavuus Suomessa. Meillä neljän henkilön ruoat + kaksi viinipulloa maksoi noin 400 euroa. Kenellä on Suomessa varaa käydä ravintolassa omaan piikkiin ?







Bottaskin oli ehtinyt edellisen päivän Itävallan kisoista Helsinkiin

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vino y Mar

Nueva Andalucian Prado kadulle avattiin uusi tapasravintola. Sain olla heidän ensimmäinen asiakkaansa. 

Samassa paikassa oli aikaisemmin brittiläisten omistama kahvila, joka oli aukisin vain päiväsaikaan. Siinä kävin töistä tullessa usein syömässä salaatin. Kahvila ei ollut sisustukseltaan erikoinen, eikä ruokakaan siellä ollut kummosta, mutta nopsaa sai jotain suuhun pantavaa järkevään hintaa. Lisäksi paikkaan saattoi mennä ihan työkuosissa. 

Siispä olenkin odottanut, koska uusi paikka avaa ovensa. Ravintolan portti oli auki, joten kävelin sisään. Kokki oli vasta testailemassa keittiötä ja kutsui minut testaamaan hänen makujansa.

Olen nyt useasti käynyt syömässä ja mielestäni parasta heillä on lämpimät tapakset. Salaatit on kaupan salaattipussin sekoittelua, johon on lisätty kanaa, rapuja tai tonnikalaa - no me gusta. Pil-pil, joka on suosikkini, oli pettymys myöskin. Samoin pasta vino y mar. Lammas taas oli onnistunut ja minttua ei oltu säästelty.

Nyt näyttää, että ovat panostaneet hyvään viinivalikoimaan. 

Paikan takana on Beata. Hän on syntyjään puolalainen ja nuoruutensa elänyt Itä Saksassa. Sieltä hän on aikoinaan paennut länteen tunnelin kautta. Tarmokas nainen, jonka ensimmäinen Vino y Mar tapaspaikka on perustettu Berliiniin. 

Tässä Andalucian ravintolassa on sama henki sisustuksessa kuin Berliinin Vino y Mar:ssa. Minua miellyttää ravintolan terassiosan kierrätyshenkinen sisustus. Sisätiloissa taas on taas vähän fiinimpää. 








Ravintoloitsija


torstai 12. kesäkuuta 2014

Vähän lomailua

Talvi on tullut painettua töitä oikein olan takaa. Nyt yritetään jättää vapaata viikonlopuille.

Minun harrastukseni ovat sisustus ja käsityöt. Olen täällä Espanjassa saanut ilon tutustua nuoriin ZOCOhomen takana. Ihanat ihmiset inspiroivat minua, vaikka en olekaan maroccolaisen sisustustyylin ystävä. Pieninä paloina niistä pidän.

Aikaisemmin ostin kylpyhuoneisiin ihanat "motit" ja nyt viimeinen ostokseni on päivävarjo. Sen auki saaminen on vähän ongelmallista. Yksin en sitä saa auki, mutta puutarhurimme rientää avukseni.

Zocohomen voi löytää myös asuntomessuilta. Jos olette rannikolla käymässä, niin mielelläni ohjaan teidän saamaan ensikosketuksen tähän ihanaan sisustusmaailmaan.

Ihana varjo parvekkeella

Zocohomen tarjotin

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Setenil

Setenil on pieni ja kaunis kylä Rondan pohjoispuolella. Tein sinne sunnuntaimatkan ystäväni Sarin kanssa.

Lähdimme matkaan noin kymmeneltä Puerto Banuksesta. Ajateltiin mennä ihan mutu-tuntumalla, mutta navigaattoriin jouduimme turvautumaan. Teimme hiukan ylimääräisiä kurvauksia ja yksi tie oli jopa poikki ja peruuttamalla tultiin takaisin. Perille kuitenkin löydettiin, vaikka usko meinasi loppua kesken.

Kun lähdet käymään Rondassa, niin samaan reissuun saat yhdistettyä Setenil:n käynnin. Ja jos olet liikkeellä ajoissa, niin Smurffi-kylä Jutzcarikin taipuu viellä samaan reissuun.

Ylhäällä vuoristossa maasto on niin toisenlaista. Paljon viljelysmaata ja vehreätä.






Itse Setenelin kylä tupsahtaa eteen ihan yht`äkkiä. Kylä on vuorten välissä ja talot ovat pitkin rinteitä. Rotkon pohjalla on hauskat ja mielenkiintoiset talot. Ne ovat kivimöhkäleiden alla hullunkurisesti. Kun kävelee kylän päälle, näkee sieltä maisemat ympäröivään laaksoon. Talot ovat sisältä kesäisin miellyttävän viileitä ja niissä on omanlaisensa mikroilmastonsa. Talvisin tietysti myös vähän viileitä. Ns. pääkatu, joka viettää joen reunaan, on saanut nimensä mahdollisesti 1800- luvulla olleen saippuatehtaan mukaan. Toinen arvailu on, että naiset ovat katua pitkin kävelleen joenuomaan pesemään pyykkiänsä. 







Tässä kaupassa oli niin ihana myyjä, että täytyi ostaa vati häneltä. Kyllä myyntitaidoilla on merkitystä.


Pyykkipaikka saippuakadun varrella

torstai 5. kesäkuuta 2014

Marbellassa tapahtumia

Iltakävelyni suuntautui Puerto Banuksen sataman läpi. Tänään alkoi Marbella luxury weekend, ja se kyllä näkyi satamassa. Vähän ennen kahdeksaa paikalle alkoi saapumaan kansaa hienoissa juhlavaatteissa. 

Satamaan oli tehty catwalk muotinäytöstä varten. Se oli niin hyvin suojattu, että siitä
taitaa päästä nauttimaan vain VIP vieraat. 








Jos nyt viikonloppuna matkasi suuntautuu Marbellaan, niin iltasella kahdeksan jälkeen on tapahtumia enemmän satamassa.

Heinä-elokuussa on Starlite tapahtuma, jossa minua kiinnostaa ABBA tribute. Liput voi olla kohtalaisen arvokkaita, mutta ajattelin käydä kysymässä. ABBA oli minun suosikkini nuorena.







Nämä olivat enemmän minun osastoa

Only VIP