sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Setenil

Setenil on pieni ja kaunis kylä Rondan pohjoispuolella. Tein sinne sunnuntaimatkan ystäväni Sarin kanssa.

Lähdimme matkaan noin kymmeneltä Puerto Banuksesta. Ajateltiin mennä ihan mutu-tuntumalla, mutta navigaattoriin jouduimme turvautumaan. Teimme hiukan ylimääräisiä kurvauksia ja yksi tie oli jopa poikki ja peruuttamalla tultiin takaisin. Perille kuitenkin löydettiin, vaikka usko meinasi loppua kesken.

Kun lähdet käymään Rondassa, niin samaan reissuun saat yhdistettyä Setenil:n käynnin. Ja jos olet liikkeellä ajoissa, niin Smurffi-kylä Jutzcarikin taipuu viellä samaan reissuun.

Ylhäällä vuoristossa maasto on niin toisenlaista. Paljon viljelysmaata ja vehreätä.






Itse Setenelin kylä tupsahtaa eteen ihan yht`äkkiä. Kylä on vuorten välissä ja talot ovat pitkin rinteitä. Rotkon pohjalla on hauskat ja mielenkiintoiset talot. Ne ovat kivimöhkäleiden alla hullunkurisesti. Kun kävelee kylän päälle, näkee sieltä maisemat ympäröivään laaksoon. Talot ovat sisältä kesäisin miellyttävän viileitä ja niissä on omanlaisensa mikroilmastonsa. Talvisin tietysti myös vähän viileitä. Ns. pääkatu, joka viettää joen reunaan, on saanut nimensä mahdollisesti 1800- luvulla olleen saippuatehtaan mukaan. Toinen arvailu on, että naiset ovat katua pitkin kävelleen joenuomaan pesemään pyykkiänsä. 







Tässä kaupassa oli niin ihana myyjä, että täytyi ostaa vati häneltä. Kyllä myyntitaidoilla on merkitystä.


Pyykkipaikka saippuakadun varrella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!