keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Asunnon vuokraus Espanjassa

Näin kun olen vuokraajan asemassa, niin haluaisin jakaa kokemuksia vuokranantajan ominaisuudessa.

Saan usein yhteydenottoja, jolloin asunto pitäisi saada ominaisuuksilla: merinäköala, adsl netti, iso parveke sekä lämmitys- ja ilmastointi - hyvin nopealla aikataululla. Nopein on ollut aamulla kello kahdeksan tekstari, jossa asiakas on juuri tullut Malagan kentälle ja pitäisi saada asunto heti. Tyypillisesti kuitenkin kahden viikon varoitusajalla.

Kokemukseni mukaan näillä ns. hyvillä ominaisuuksilla olevat asunnot varataan talveksi jo reilut puoli vuotta aikaisemmin. Eli asukkaat, jotka ovat kohteet todenneet hyväksi, haluavat varata heti seuraavaksi talveksi. Toki vuokranantajanakin kysyn ensimmäisenä vakituisilta asiakkailta halukkuutta vuokrata. 

Ilmeisesti kaukaa näkee toisin. Eli kun Suomessa viestitetään Espanjan asuntomarkkinoiden olevan niin huonolla tolalla, että asunnon kuin asunnonkin saa paikalle saavuttua. Jotkin keskustelupalstan ihan suosittelevat vain tulemaan paikalle ja menemään hostelliin. Sitten kävelemään pitkin katuja ja katsomaan vuokrattavan kylttejä, ja eikun soittelemaan.

Kyllähän niitä saa, mutta usein ne eivät vastaa suomalaisen tottumuksia. Espanjalaisten varustetaso on poikkeaa suomalaisesta. Tyypillisin on kahvin- ja vedenkeittimen puuttuminen. Asunnon vuokrattua on monasti turha enää yrittää vaatia espanjalaiselta vuokraajalta sitä sun tätä lisää. Asunnot ovat useinkin hyvin askeettisia.

Itse olen yrittänyt palvella asiakkaat siten, että olisivat mahdollisimman tyytyväisiä. Eli ei ole toimenkuvaa, jossa se ja tämä ei kuulu tehtävään ja asuntoon. Tunnen enemmänkin iloa, kun saan autettua asiakastani tietotokoneen kanssa, tai espanjalaisen vuokraaman asunnon varustetason parantamisessa. 

Toivon, että hyvä kello kauas kilkkaa. 

Niin, ja se klisee että ei kannate vuokrata asuntoa suomalaiselta välittäjältä, kun se on kalliimpaa. Aika monesti se kuitenkin osoittautuu rahan arvoiseksi.  Eli jos haluatte hyvän asunnon lomanne ajaksi, olkaa liikkeellä ajoissa. Ei lomaa Espanjassa kannate tuhrata palelemiseen tai ylimääräisten asukkaiden kanssa taistelemiseen. Paljon kuulee kertomuksia, kuinka sisällä elellään fleecet päällä ja villasukat jalassa, kun on kylmää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!