keskiviikko 16. elokuuta 2017

Aurinkorannikko on shoppailijan toiveiden täyttymys!

Aurinkorannikko tarjoaa ostoselämyksiä kaikille. Suuria ostoskeskuksia, vanhojen kaupunkien kapeita kujia lähes piilossa olevine puoteineen, markkinoita, supermarketteja, luxusputiikkeja. 

Viikottaiset markkinat ovat loistava mahdollisuus leikkiä kärpästä katossa ja tarkkailla paikallisten tinkimistapoja ja vihannesten valitsemista.
Markkinoilla kannattaa vierailla edes kerran elämässään, vaikkei intohimoinen shoppailija olisikaan.
Valikoima vaihtelee myös paikkakunnittain. Mitä kauemmas menet varsinaisista turistikaupungeista, sitä enemmän markkinoilla myydään myös vihanneksia, hedelmiä, kukkia ja taloustavaroita - matkamuistojen ja käsilaukkujen sijaan.
Markkinoilta voi tehdä myös todellisia löytöjä!
Ystävättäreni vannoo tietyn alusvaatemyyjän nimeen ja käy ostoksilla lähes joka viikko. Hänen kojustaan saa viidellä eurolla alusvaatesetin, jonka ulkonäkö ei kalpene La Perlan tai muiden huppumerkkien rinnalla.
Toki tuotteissa on suuri ero. Toinen setti maksaa viisi euroa ja toisen hinnassa on kolme numeroa. Mutta jos tarkoitus on lähinnä miellyttää silmää ja tuotteet ovat käytännössä asiansa-ajavia, miksipä ei!


Markkinatunnelmaa


Vuosia sitten kun merkkiliikkeiden asiakaskunta oli pitkälti tietyn tyyppistä ja oloista. Nykyään on toisin. Suomessakin jo esiteinit saattavat säästää viikkorahoistaan Louis Vuittonin käsilaukkua varten. Vuittonista, eli "Luikkarista" tai "Louisista" on tullut kaiken kansan kaveri ja nyt nuorten kesken eroa muihin tehdään enää käsilaukkujen määrällä tai sillä kuka on saanut uutuuden ensin.
Ystävättäreni osti useampi vuosi sitten Vuittonin käsilaukun ja käyttikin sitä varsin ahkerasti. Askeettisemman elämäntyylin ja konmarituksen vallatessa Suomea hän myi käsilaukkunsa facebookin kautta ja sai siitä enemmän kuin oli uutena maksanut. Huimaa kyllä, mutta totta! Kyseistä laukkumallia ei enää tehdä ja joku kiivaasti juuri sellaisen halusi. Tässä yhteydessä laadulla oli todellakin merkitystä, toki merkin lisäksi. Käsilaukku oli lähes uuden veroinen, vuosien käytöstä huolimatta.

Puerto Banus on tunnettu luxusputiikeistaan, mutta toki myös muualla Espanjassa saadaan nauttia kauniista tuotteista ja hemmottelevasta palvelusta.
Málagassa voi osallistua järjestetyille ostoskierroksille ja Espanjan saaret tarjoavat myös mielenkiintoisia ostoskokemuksia. Mallorcalla saattaa olla hieman vanhahko ja kulunut vivahde monen ajatuksissa, mutta saari ja Palman kaupunki on kaikkea muuta! Kapeilla kaduilla viihtyvät myös ikkunashoppailijat ja tunnelmalliset kahvilat tarjoavat herkullisia levähdyspaikkoja.

Oletko tullut ajatelleeksi että Espanjasta saa usein varsin edullisia lentoja mm. Lontooseen ja Roomaan?
Ikuisen kaupungin, jonne sanonnan mukaan vievät kaikki tiet - ostoskadut, espanjalaiset portaat, historian humina, jäätelöiden huumaavat tuoksut ja värit, kupliva spumante - laittavat pään pyörälle kokeneemmaltakin matkailijalta. 
Jos viivyt Espanjassa pidempään, käytä toki eduksesi lentoyhtiöiden tarjoukset. Suuri väkiluku tuo etua tässä suhteessa. Kilpailu miljoonista asiakkaista pitää hinnat kurissa.



Hermès

Jimmy Choo on Lontoosta kotoisin oleva luxusbrändi jonka myymälöitä löytyy ympäri maailmaa. Aurinkorannikkolla sen putiikki majailee somasti Banuksen satamassa Louis Vuittonin ja Dolce & Gabbanan kanssa samassa rivissä. Kengät ovat todella laadukkaita ja mielestäni myös varsin miellyttäviä jalassa, jota ei todellakaan voi kaikista kauniista ja korkeista koroista sanoa. Hinta nousee samassa linjassa korkojen kanssa, tosin jo lähes korottomat sandaalit maksavat lähes 600 euroa.  Tapa-ja tyylikouluttajat aina sanovat että nainen tarvitsee vain muutamat laadukkaat kengät ja käsilaukut, joten miksipä ei sitten panostaisi laatuun!
Kenkiä sovittaessa voi tuntea olevansa tuhkimo ja leveällä silkkinauhalla sidotun paperikassin kanssa poistuessa askeleessa onkin ihan uudenlaista keveyttä ja rangassa ryhtiä!



Dior

Naapurini häikäisee minut harva se päivä aina huolitellulla ulkonäöllään ja upealla pukeutumisellaan. Siitäkin huolimatta että suurin osa vaatteista on ostettu markkinoilta muutamilla euroilla, enimmillään kympeillä.
Tyylikkyys onkin pitkälti kiinni asujen kantamistavasta ja hyvän maun mukaan tehdyistä valinnoista - ei niinkään tuotteiden hinnasta tai ostopaikasta. Ja kuten ruoka-asioissa, makuasioista on turha kiistellä.
Espanjan yksi ihanuuksista onkin juuri tässä! Voit olla kuinka laittautunut tahansa niin kukaan ei ole sitä mieltä että olet ylipukeutunut. Toisaalta voit pukeutua juuri niin kuin haluat, turistien ja maahanmuuttajien myötä espanjalaiset ovat tottuneet jo kaikkeen.
Tästä huolimatta uskon että suuri osa kansasta yhtyy toiveeseen että ranta-asut tai niiden puute, jätettäisiin rantakäyttöön.
Ainakin kulttuurinähtävyyksiä varten on syytä pukeutua asiaan kuuluvalla tavalla ja osa ostoskeskuksistakin on alkanut ohjeistaa liian vähissä pukineissa saapuvia tulemaan seuraavalla kerralla vaatteet päällä. Harva sitä Suomessakaan kesähelteellä menee Prismaan pelkissä uimahousuissa tai bikineissä. 




Jos shoppailukulttuuri ei viehätä, on Espanjassa myös lukuisia retriittikeskuksia ja aineettomiin asioihin keskittyviä palveluntarjoajia. Tämä maa tarjoaa jokaiselle jotakin. 
Joskus voi toki olla hankala löytää etsimäänsä. Mutta eikö sitä niinkin sanota että tärkeää ei ole perillepääsy vaan itse matkanteko? 
Ja usein jotain tiettyä etsiessä kohtaakin sattumalta jotain muuta, joka voikin osottautua paremmaksi kuin varsinainen etsinnän kohde. 
Nautinnollisia matkoja, 
minne tahansa tennarisi, varvastossusi tai korkokenkäsi sinua kuljettavatkaan!

Ja ne markkinat - täältä löydät markkinat. Millon - Missä ?  Valitse kohdasta "dia de celebracion" haluamasi ostospäivä ja saat listan markkinoista, jonne voit katseesi suunnata

PS. Tässä kohde, jossa en ole viellä käynyt: Dealz Torremolinos. Onko teillä kokemuksia ? Hinnat näyttävät olevan noin 1,50 euroa. Kun teen retken tuonne, niin laitan postauksen.


1 kommentti:

Kiitos ajatuksestasi!