torstai 27. heinäkuuta 2017

Pitkä, kuuma kesä

Keskikesän helteet jakavat kansaa. Osa karkaa Suomeen viilentelemään jo ennen juhannusta ja osa jatkaa sinnikkäästi normaalia arkea paahtavassa paisteessa läpi pitkän ja kuuman kesän. Suomalaiseen tapaan säästä toki vähän nuristaan. Ollaan sitten Suomessa, jolloin on liian kylmä, tai Espanjassa hikeä valuen marmatetaan  kuumuudesta. Säästä saa toki aina jutun juurta vähän vieraammankin kanssa. Ja onhan se mukava vaihtaa konsteja millä selvitä milloin missäkin säässä!
Tiesitkö muuten että Arabiemiraattien jättimäisessä Dubai Mall ostoskeskuksessa järjestetään aamulenkkejä? Ilmastoitu, suorastaan jääkaapiksi viilennetty ostoskeskus onkin mukava paikka hölkkäillä kun ulkona lämpötila pysyy kesällä yölläkin 35 asteen tuntumassa, päivälämmöistä puhumattakaan!


Dubai - kuva Janina Tainio

Moni koko kesän Espanjassa viettävä rytmittää aikataulujaan kesäaikaan. Yksi kukkuu aamuun saakka yöelämässä ja toinen herää ennen auringonnousua jotta ehtii aamulenkille ennen hellelukemia. Kolmas käy kesällä ilmastoidulla kuntosalilla siesta-aikaan ja talvisin nauttii päiväunista kun helle ei häiritse nukkumista. Onnea on vapaus valita!
Jos työelämä pakottaa tietynlaiseen rytmiin, voi liikunta- ja ateriavalinnoilla vaikuttaa osaltaan päivän energiatasoon ja sen ylläpitämiseen.

Espanja on englantilaisten polttariporukoiden ja rantaa rakastavien lomalaisten lisäksi urheilijoiden suosiossa. Liikuntamahdollisuudet ovatkin lähes rajattomat. Rantapaseoille on ilmestynyt viime vuosina kuntoilulaitteita, pyöräteitä on rakennettu ja pyörävuokraamotarjonta on lisääntynyt merkittävästi.
Yhtenäistä rantaa pitkin kulkevaa, kaupunkeja yhdistävää reittiä pidennetään pikkuhiljaa ja patikointireittejä on alettu viitoittaa selkeämmin. Espanjakin on vihdoin ymmärtänyt että maalla on paljon muutakin tarjottavaa kuin hiekkarannat ja golfkentät!

Fitnessbuumi valloitti Espanjankin muutama vuosi sitten, joten kuntosaleja löytyy niin naisille kuin miehille ja sekä että - monissa kaupungeissa on jo vaikeus valita.
Tenniskenttiä saa vuokrattua varsin edullisesti ja padel on Espanjassa tennistäkin suositumpaa.
Rantalentopallo on hauskaa liikettä ja täysin ilmaista huvia - milloin olet pelannut viimeksi?


Benalmadenan satamassa viihtyy koko perhe.
Lapset rakastavat kalojen ruokkimista ja Sea world akvaariota, jossa voi ihastella erikoisten kalojen lisäksi myös merihevosia. Myös akvaariossa pääsee syöttämään kaloja ja rapuja! 


Fuengirolassa toimiva Sofia-opisto tarjoaa useita liikuntaryhmiä, monen muun mielenkiintoisen kurssin lisäksi. Talvikaudella toiminta on varsin vilkasta, mutta myös kesällä tapahtuu. Jumpat maksavat halvimmillaan 4 euroa kerta.
Facebookistakin voi etsiä uusia liikuntaharrastuksia tai harrastekavereita. Sieltä löytyy lähes lajin kuin lajin suomalaisryhmiä.

Fuengirolassa toimii aktiivisen Sofia-opiston lisäksi suomalaisomisteinen hyvinvointistudio MindBody, joka tarjoaa erilaisia tunteja kaiken ikäisille ja -kuntoisille ja Suomen hintohin tottuneille vielä erityisen edullisesti. Myös rannalla pääsee joogaamaan, merellä suppaamaan ja surffauksen saloihin perehtyneet suuntaavat lautansa kohti Tarifaa. Ratsastuskouluja ja -talleja löytyy lukuisia, golfkentistä puhumattakaan. 


Sotogranden poolokilpailut ovat vierailun arvoiset.
Kuva Janina Tainio

Espanja tarjoaa siis jokaiselle jotakin! Kun aamusta ponnistaa sängystä kohti lenkkitossuja tai ratsastussaappaita, voi loppupäivän sitten nautiskellakin rantaelämästä tai suunnata töihin unihiekat kunnolla karistettuina ja keho vetreänä.

Seuraavalla kerralla helppoja, nopeita ja terveellisiä reseptejä aamiaisia ajatellen.
Siihen saakka - liikutaan hyvällä mielellä. Annetaan auringonnousun helliä aamulenkkejä ja illan ihanan tähtitaivaan luoda tunnelmaa pitkille illlallisille tai romanttisille kuutamokävelyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ajatuksestasi!